Ha úgy dönt, hogy valahol ellátogat, akkor biztosan képeket készít a legcsodálatosabb látnivalókról. Érdekes szobrok, amelyeket találkozni fog, alkalmasak erre, amennyire csak lehetséges.

Úgy tűnik, hogy vonzzák a véleményeket ésobjektívek. A különböző időkből, különböző anyagokból készült és a stílustól eltérően egyesítik őket - ezek az utcai szobrok egyedülállóvá, vonzóvá és felejthetetlené teszik a várost.

1. "Disclosure", Paige Bradley, New York, USA

„Közzététel”

"... amíg el nem osztottuk a körülöttünk lévő embereketfalak, soha nem fogjuk megérteni, milyen erősek vagyunk. "Paige Bradley amerikai művész megmagyarázza bronzszobrájának jelentőségét, amely hírnevet szerzett.

2. "Pillangó tánc", Robin White, Staffordshire, UK

"Táncos egy gyermekláncfűvel"

Ha vonzódik a tündérek mágikus világába, akkorminden bizonnyal olyan, mint a brit Robin White munkája, aki hasonló parkkulptúrákat hozott létre. Minden tündérnek van egy acélkerete, amelyet egy fémréteg köti össze, amely viszont "finom huzallal" borított.

3. "Apennián allegóriája", Giovanni Giambologna, Toszkána, Olaszország

"Apeninek allegóriája"

Nem messze Firenzétől egy elhagyatott parkbanVilla Pratolino, melyet már a Medici híres klánja tulajdonított, megőrizte az akkori híres Giovanni Giambolonya szobrászművész XVI. századi kőszobrájának tíz méteres kőszobráját. A szobor az Apeninek istenét ábrázolja, kezével a szörny fejét összekulcsolja, amelynek szájából a szökőkút ver.

4. "Szerelem", Alexander Milov

"Love"

Ez a szobor Odessa Alexander Milov lehetcsak az amerikai Burning Man fesztiválon látták a tavalyi Black Rock-sivatagban. A mű megnyerte a fesztivál látogatóinak szívét, és a rajongóinak az interneten keresztül találta a rajongóit. Sajnálatos módon, bár erre a terjedelmes művészeti tárgyra (hossza 17,5 m, szélesség 5,5 és 7,5 magasság), a helyet sehol sem találták meg.

5. "A természeti erő", Lorenzo Kinn

"A természeti erő"

Talán az ősöknek igazuk volt, amikor létrehoztákszobrok az istenek tiszteletére, hogy megkínozzák haragjukat. Ez a gondolat arra inspirálta az olasz művészt, Lorenzo Kinnt, hogy egy sor szobrát hozzon létre, amelyet a világ különböző városaiban alapítottak. A 2,5 méteres nőalak szimbolizálja az anya természetét, amely vadul megkerüli a világot. A hurrikánok Thaiföldön és az Egyesült Államokban bekövetkezett hatásai miatt a művész allegóriát teremtett, hogy megmutassa, milyen törékeny a világunk.

6. "Las Colinas Mustangjai", Robert Glen, Irving, Texas, USA

"Las Colinas Mustangjai"

Ez a szobrászati ​​kompozíció a legnagyobblovas szobor a világon: 9 vízszintes 1-től 1,5-ig terjedő mustangot mutatnak be, a szökőkutak a paták alatt forognak, és természetes spray-effektust hoznak létre. A munka szimbolizálja a Texasban és az államban élõ állatoknak a fejlõdés idején rejlõ gyorsaságát, vezetõképességét és szabadságát.

7. "A fekete szellem", S.Jurkus és S. Plotnikovas, Klaipeda, Litvánia

"A fekete szellem"

A rémisztetű bronz szobor emlékeztetegy régi legenda, amely szerint az ostromlott kastély őrsége váratlanul találkozott egy szellemmel, aki arra figyelmeztetett, hogy az erődnek nincs elég tartaléka, majd nyom nélkül eltűnt.

8. "Gondos kéz", Glarus, Svájc

Óvatos kéz

Ez a rendkívüli szobor lehet a környezetvédelem szimbóluma.

9. "Szabadság", Zenos Frudakis, Philadelphia, Pennsylvania, USA

„Szabadság”

"Ez a szobor a kreativitáson keresztül képzi a szabadság iránti vágyat" - magyarázza Zenos Frudakis, egy amerikai, aki megmagyarázza bronz kompozíciójának jelentőségét.

10. Mihai Eminescu, Onesti, Románia

Mihai Eminescu

Szokatlan szobor két fémfákból, melynek ágai a XIX. Század Mihai Eminescu moldovai-román költő dekadensének arculatát alkotják.

11. "Az eső ember", Jean Michel Folon, Firenze, Olaszország

"Az eső ember"

A belga művész Jean Michel Foulon szobra Firenzében, Olaszországban található.

12. "Menekülés a lépcsőn", David McCracken, Bondi, Ausztrália

"Stairway to Heaven"

David McCracken szobra a végtelenség illúziója, emlékeztetve a Led Zeppelin kultikus kompozícióra.

13. "Itt vagyok!", Herve-Laurent Erwin

"Itt vagyok!"

Az a polisztirol óriás, amely a pázsit alatt keletkezik,a takaró alól úgy mutatták be, 2014-ben az éves nemzetközi kortárs művészeti kiállítást Budapesten. Az érték a szobor által létrehozott magyar művész Hervé-Lorant Erwin, lehet meghatározni, mint a szabadság utáni vágy, a tudás és a dinamikus fejlődés. Miután a sikernek nevezhető a budapesti szobor elment a német Ulm pánik gyanútlan turista semmit.

14. "Metamorfózisok", Jason Dekers Taylor, Grenada

„Átváltozások”

26 cigány figurája négy méteres cementbőlmélység egyike a legszembetűnőbb kompozícióknak, amelyek a karibi Moliner vízalatti szoborparkban vannak telepítve. A szobrászati ​​összetétel súlya 15 tonna, hogy ellenálljon az erős áramlatoknak és az árapályoknak. A gyermekek gyűrűje az emberiség életciklusát és felelősségét szimbolizálja a környezet állapotát illetően a jövő generációi előtt.

15. "Rain", Nazar Bilyk, Kijev, Ukrajna

"Rain"

A két méteres bronz alakja hatalmas üveges cseppkel az arcán szimbolizálja az ember egységét a természettel. A munkát Kijevben a Landscape avenue egy modern szoborpark részeként telepíti.

16. "Sower", Morphay, Kaunas, Litvánia

"A magvető"

Ez a szobor az árnyékra utal, csak éjjel "életre kel", amikor a figurák falán falazott csillagok értelmesekké válnak.

17. "Sinking Building", Melbourne, Ausztrália

"Sinking Building"

Mielőtt a Melbourne-i állami könyvtár fenséges épülete úgy tűnik, egy másik könyvtár süllyedt, amelynek homlokzatának sarkát még mindig látható a felszínen.

18. "God of War", Jingzhou, Kína

"Háború Istene"

A 48 méteres szobor, amely 4000 ragasztott rézlemezzel van burkolva, egy 10 méteres talapzaton áll, és az igazságosság szimbóluma.

19. "Hippos", Taipei, Tajvan

„Vízilovak”

Az úszós vízijárművek figurái, amelyeket általában a víz felszínén látnak, a Taipei Állatkertbe vannak felszerelve.

20. "Cipő a Duna partján", Gyula Power, Budapest

"Cipők a Duna partján"

A holokauszt emlékmű valódi alapon működikesemények: 1944-1945 között tízezer zsidót pusztítottak el Budapesten. Az áldozatokat a Duna partján gyűjtötték, kényszerítették cipőjüket, majd lőtték. Az emlékház ötlete a Ken Togai magyar rendezőhöz tartozik, de a Gyula Power szobrász megvalósította.

21. "Utazó", Bruno Catalano, Marseille, Franciaország

„Utazók”

A francia Bruno Catalano, 2013 szeptemberében, egy tíz hasonló szürrealista szobrot telepítettek Marseille-ben.

22. "Ismeretlen Passer emlékműve", Erzi Kalina, Wroclaw, Lengyelország

"Egy ismeretlen útválasztó emlékműve"

A 14 figurából álló szobrászati ​​kompozíciót 1977-ben Varsóban telepítették és 2005-ben Wroclawba költözött.

23. "Lázadó", Tom Franzen, Brüsszel, Belgium

"Rebel"

Tom Franzen belga szobrászművész humoros munkáját Molenbeck lakosainak szentelte - a 19-es és talán a leginkább kriminogén kommunának Brüsszelben. A megfelelő rendőrségi hozzáállás.

24. Ocean Atlant, Jason Dekers Taylor, Nassau, Bahama-szigetek

"Atlanti óceán"

Az óceán emeletén álló szobrok alkotója, JasonDekers Taylor a legnagyobb vízalatti szobor szerzője, aki olyan lányt ábrázol, aki, mint az ősi görög atlanta, a vállán az óceánt tartja. A szobor magassága 5,5 m, súlya 60 tonna, a szerző szándéka szerint az esztétikai figura mellett gyakorlati értékű, mesterséges korallzátony is.

25. Nelson Mandela, Dél-Afrika

Nelson Mandela

Szokatlan emlékmű az apartheid elleni harcos számáraamelyet 2012-ben hoztak létre azon a helyen, ahol 50 évvel korábban Dél-Afrika jövőbeli elnöke letartóztatták. A szobor 50 darabból áll, melyeket 6,5 és 9,5 méteres magasságú acél lézeroszlopokból választanak ki. 35 m távolságban szigorúan meghatározott szög alatt az oszlopok felismerhető Mandela profilt hoznak létre.

26. "Az emberek a folyón", Zheng Hua Cheng, Szingapúr

"Az emberek a folyónál"

Egy sor szobor a szingapúri művész Zheng HuaCheng, amely magában foglalja, és ez a kompozíció az öt úszók fiúk, irányítja a felhasználót, amikor a bankok a folyó még nem öltözött kő és több száz gyermek él a környéken, futott fürödni a folyó.

27. Kelpie, Andy Scott, Falkirk, Skócia, Egyesült Királyság

"Kelpie"

Kelpi - a skót mitológiából származó vízszellem, amely egy ló képe volt. 30 méteres lófej alkotja a Fort és Clyde csatorna kapuját, és jelképezi a lovak fontos szerepét Skócia életében.

28. "Nem erőszak", Carl Frederick Reutersweld, New York, USA

"Nincs erőszak"

Megdöbbentette John Lennon gyilkossága, svédCarl Frederick Reutersveld művész a bronz revolverét a csomóhoz kötődő csomóval hozta létre, amelynek hordója felfelé irányul, az erőszakmentesség szimbólumaként.

29. "A függő ember", David Cherny, Prága, Csehország

"Függő ember"

A szobor Sigmund Freudot és a halálfélelemtől való küzdelmét ábrázolja.

30. "Tide", Jason Dekers Taylor, London, Egyesült Királyság

"Tide"

Négy lovas a Temze partjáneltűnnek, újra megjelennek az árapálytól függően. Ahelyett, hogy lovak, olajszivattyúk lennének. Ez a szobrász és környezetvédő Jason Dekers Taylor szeretné felhívni a figyelmet az emberiségnek az olajra gyakorolt ​​túlzott függőségéről.

31. "Hétvége", Marguerite Derricort, Adelaide, Ausztrália

"Output"

Négy bronz sertés teljes méretben ésTermészetes pozíciókban mindegyiknek megvan a maga neve: Oliver, Szarvasgomba, Augustus és Horatio. Ez a szórakoztató szobrászati ​​kompozíció kedvelt hely azoknak a gyerekeknek, akik hétvégén szüleikkel jönnek ide, és a sertések sima hátsó részében meghajtanak.

32. "Peregrass", Robert Summers és Glen Rose, Dallas, Texas, USA

„Legelőre”

A legnagyobb fajta a bronz szoborA kompozíció 49 bika és három versenyzőből áll, és Dallas egyik parkjában helyezkedik el. A készítmény hatásos, annak hatálya alá: Minden bika magassága 1,8 m, egy csorda sétál egyenetlen terepen, akkor találkoznak kisebb folyók, néhány állat lassan, mások futnak - a művész sikerült közvetíteni reális vezetési szarvasmarha történt Texasban a XIX.

33. "Metallomorphosis", David Cherny, Charlotte, Észak-Karolina, USA

"Metalmorfoza"

Az Államokban az első telepítője a "The Hanging" szerzője voltember "cseh David Cherny úgy döntött, hogy eltalálja az amerikaiakat - és ő tette! A nyolc méteres rozsdamentes acélfej párhuzamos szakaszokból áll, attól a helytől, ahol a szájnak kell lennie, a szökőkút verte. A fej forog szakaszosan a saját tengelye körül, miáltal mozgás kezdődik a szokásos módon, majd a „törések” a rétegek: egy szakasz tovább forognak, és a többi „késői”. Azonban fordulva, az összes darab összejön, alkotva az eredeti szobrot. A telepítés neve nyilvánvalóan, mint maga a fej, a "fém + metamorfózis" szakaszokból származik.

34. "Ismeretlen bürokrata", Magnus Tomasson, Reykjavik, Izland

"Ismeretlen bürokrata"

A bürokrata szatirikus műemléke élénken kifejezi a tisztviselőkhöz fűződő viszonyunkat, ugyanúgy az egész világon, és ezért arctalan.

35. A Hedington Shark, John Buckley, Oxford, Egyesült Királyság

"Heditton Shark"

1986-ban alakult, a tragédia 41. évfordulójánHiroshima és Nagasaki, a cápa személyezi a japán városokba bocsátott atombombát, és erőtlen haragot és kétségbeesést érez a nukleáris katasztrófa felett.

36. "Observer", Victor Khulik, Pozsony, Szlovákia

A „megfigyelő”

A csatorna nyílásából kikerülő ember humoros szobrászatát gyakran "Man at Work" -nak nevezik, bár úgy tűnik, hogy elvonja a munkáját.

37. "Iguana", Hans Van Houvelingen, Amszterdam, Hollandia

"Iguana"

Az amszterdami terek egyikében szokatlan lakosok vannak - 40 féle bronz iguán van a fűben.

38. "Anya", Louise Bourgeois, London, Nagy-Britannia

„Anya”

Furcsa, de úgy tűnik, de a legnagyobbegy póker szobra, a 88 éves Louise Bourgeois megáldotta anyját, aki meghalt, amikor a művész 21 éves volt. A tíz lábas pók a márkás tojásokkal a zsákban nem az egyetlen olyan, mint a Bourgeois. Hasonló szobrok találhatók a világ különböző városaiban.