Ruházat szövetek típusai

Kész anyag vagy varrás anyagának megvásárlása,mindig figyelünk a szövet minőségére, mivel ez függ a működési időszaktól. Meg kell érteni a ruhadarabok típusát, legalábbis a fogyasztói szinten, hogy az Ön választása mindig sikeres legyen, és a dolgok sokáig szolgálhassanak.

A ruházati anyagok típusai

A szövet összetételét a szálak határozzák meg, és kétféleképpen oszlanak meg: természetes és kémiai. A természetes részvények pedig a következőkre oszthatók:

  • Növényi eredetű (len, pamut, juta és kender);
  • állati eredetű (selyem és gyapjú);
  • Ásványi eredetű (azbeszt, awn).

A kémiai szálak a következőkre oszlanak:

  • mesterséges eredetű (viszkóz, lurex, acetát, modál);
  • szintetikus eredetű (kapron, nylon, perlon, bologna, spandex, nitrona, polietilén, polipropilén).

A kémiai rostokra épülő szövetek listája folytatható, mert a modern iparág nem áll meg. Megvizsgáltuk a ruházati anyagok fő típusát is.

A természetes szövetek előnyei nem szerepelnek a listánSzükséges, de vajon azok a fajok, amelyek a kémiai anyagokkal kapcsolatosak, rosszak, mint azt egyesek szerint? Például a sportoláshoz egy öltönyre van szükség, amely lehetővé teszi a bőr lélegzését és nem akadályozza a mozgásokat. Hasonló tulajdonságokkal rendelkezik számos "szintetikus". Ezért a poliészter és a szintetikus szálak a legfontosabb összetevők a sportruházati anyagok gyártásában. Felvette a ruhásszekrényedet, mindannyian megpróbálunk alaposan gondolkodni, hogy ezek vagy más színek harmonizálni fogják egymást.

Ruházati szövetek típusai 1

De nem kevésbé fontos a szövetek kombinációjaruhát! Textúra - erre kell figyelnie. És bár a divattervezők gyakran nagyon excentrikus kombinációkat kínálnak, a lágyak - kemények, fényesek - mattok, egyszerűek - drágák.</ P>

Minden évben a varráshoz szükséges anyagok válnakEgyre többet. A modern ruhadarabok intelligensebbé válnak: a kedvelt nyújtható termékek lycra, könnyű és meleg "mesterséges gyapjú" - ez akril, "félelem nélküli" cipő és ruházat - membrán anyag. Több lehetõség nyílt arra, hogy saját egyedi képet készítsen. Sok gyártó és márka széles választékot kínál az exkluzív ruházati anyagokból.