sporttípusok

Mindenféle atlétika a leginkábbegy természetes sport egy ember számára. Egy fiatal koruktól megtanulunk sétálni és futni, dobni egy labdát - és a pályán és a pályán mindezek ismertek a gyermekkori lehetőségek közül, de csak kicsit bonyolultabb formában. Valószínűleg ez annak köszönhető, hogy a szervezett atlétika olyan jól érinti az egészséget. Ezenkívül ez az egyik legrégebbi sport, amelyet az emberiség az ie 776 óta ismert.

Futópálya atlétika: sport

Az atlétika fajtái meglehetősen különbözőek: magában foglalja a gyaloglást és a futást, valamint a futás különböző formáit, beleértve a kereszteződést és a sprinteket, valamint az összes olyan technikai típust, mint az ugrás és a dobás:

 • futni (jobban megnézzük az alábbiakban);
 • ugrások: magasságban, hosszúságban, pole, triple jump;
 • atlétikai gyaloglás;
 • A héjak dobása: lándzsás, lemez, kalapács, mag;
 • all-round.

A sokféleség közül a legnagyobbnépszerűségnek a rajongók körében már elérte azt futtató sportok - ez ingyenes, és egy szép módja annak, hogy a szépség és az egészség a tested. Igen, és a speciális berendezések nem szükséges - csak egy jó futócipő melegítőt. Hidd el, más sportokhoz képest ez nagyon kicsi költség!

Az atlétikai ugrásokkal mindannyian bemutatunkmég mindig az iskolában. Általában a tanfolyamok után azok a diákok, akik különösen sikeresek ezen a téren, arra ösztönzik, hogy látogassák el a szekciót a képességek továbbfejlesztése érdekében, ahonnan a közvetlen útvonal a városba, a regionális versenyeken és a világbajnokságokon túl.

A pálya mínusz a mindent körülvevő -Ez egyfajta verseny, amelyben az atléták egynél több tudományágban versenyeznek, de különböző tudományágakban, amelyek lehetővé teszik a legtöbb multilaterálisan fejlett sportoló azonosítását. Meglepő módon, a nők, akik mindenütt részt vesznek, és jól futnak minden távolságban, és ugrik a hossza vagy magassága, képesek legyőzni a versenyt, még a keskeny szakemberek is, akiket külön-külön veszünk.

Futópálya atlétika: futás

A határokon átnyúló atlétika meglehetősen változatos, egyesek erőnlétet igényelnek, mások - gyors fejlődési képesség. Ezek különböző változatokat tartalmaznak:

 • sprintek (standard távolságok - 100 m, 200 m és 400 m);
 • gátfutás (100 m, 400 m);
 • közepes távolságokra fut (általában átlagos távolságok 800 és 3000 m között vannak, itt van a 3000 m-es akadályokkal is);
 • hosszú távon fut (két szabvány közül kettő: 5000 m és 10 000 m);
 • kereszt (cross-country running);
 • maratoni (nagyon hosszú utakon futó útvonalon);
 • Relé (a legigényesebb futópálya atlétika, beleértve a következő lehetőségeket: 4 × 100 m, 4 × 200 m, 4 × 400 m, 4 × 800 m vagy 4 × 1500 m).

Az atletika gyakorolható mindkettőnprofesszionális szinten, és amatőr. Az Egyesült Államokban a városok és kistelepülések sok lakója rendszeresen elindítja a közepes távolságokat

ugráló atlétika

hogy megőrizze a test alakját. Ezen túlmenően az ilyen gyakorlatok tökéletesen megerősítik a szív- és érrendszeri rendszert és a tüdőket, elősegítik az állóképességet és az izomtónust. Ezenkívül ez a futtatás jelenti a gyomorban lévő zsírlerakódások fő ellenségét.</ P>

Ráadásul, mivel könnyű látni, a futás típusaiAtlétika nem jár kizárólag egyetlen osztály: Relay igényel speciális összehangolását a csapat, és ezért alakul ki a csapatszellem és a csapatmunka.

By the way, a gyerekek adják az atlétikai szakaszban7-8 éves lehet. Ebben a korban a test már készen áll ilyen terhekre, és ha kiderül, hogy a gyermek képes, a jövőben képes lesz profi sportot játszani.