mennyi fehérje egy tojásban

Mindannyian jól ismertek a csirke tojásokszinte minden ember. Ezt bizonyítja a következő tény: egy évig minden ember 200 tojást fogyaszt. Mexikó világszerte vezető szerepet tölt be a tojásfogyasztásban, átlagosan évi egy főre jutó mennyiség, körülbelül 22 kg tojás csökken, ami napi 1,5 tojás közelébe esik. A csirke tojások iránti ilyen nagy igény az alacsony ár miatt, valamint az ilyen nagy élőhely és a csirkék számának köszönhetően, amelyek képesek tojást biztosítani a föld szinte minden lakójának.

A csirke tojás előnyei

Hallottunk a tojás, a tojássárgák és a hatalmas előnyökrőlfehérje. Bennük rejlik a nagyszámú mikro-, makroelemek, vitaminok és aminosavak. A szerkezet a tojás vitamin, E, B, C, D, H, K, PP. Ugyanilyen gazdag tojást ásványi anyagok, mint például a magnézium, jód, kálium, kalcium, bór, molibdén, klór, cink, kén, vas, réz, mangán és kobalt. Ezek is tartalmaznak nagy számú aminosavak (glutaminsav és aszparaginsav, leucin, lizin, szerin, izoleucin, treonin).

A tojások hasznos tulajdonságai közvetlenül kapcsolódnak a kiváló összetevőkhöz, beleértve azt is, hogy mennyi fehérje van a tojásfehérjében (nem számít, mennyire nevetséges!).

Teljes mértékben megerősítik az immunrendszert,normalizálja a gyomor-bél traktus robotját és megvédi a szürkehályogot. A csirke tojások rendszeres fogyasztása a szív- és érrendszeri és onkológiai megbetegedések megelőzésére szolgál, továbbá erősíti a csontszövetet, növeli a mentális képességeit, javítja a memóriát.

Ezenkívül a csirke tojásokat, nevezetesen a csirkefehérjét,nagyon hasznos lesz az emberek fogyásának, valamint azok számára, akik izomtömeget akarnak építeni. A tojásfehérje kiváló, és legfontosabb természetes fehérjeforrás. És ez szükséges az izomszövet létrehozásához, megőrzéséhez és helyreállításához egy szervezetben.

Fehérje fehérje

Nos, közelebb kerülünk a tényekhez. Először is fontolja meg, mennyi fehérje egy tojásban. Egy csirke tojásban 4-5 g fehérjét tartalmaz. Meg kell jegyezni, hogy a csirkefehérje időnként meghaladja a tejfehérjét, sőt a marhahús vagy a hal fehérjét is.

A tojásfehérjét a szervezetünk 94% -kal szívja fel,míg a marhahús például csak 73%. A tojásfehérje 90% víz, a többi fehérje. Hatalmas mennyiségű niacint, K-vitamint, B2-et, B6-at, B12-et, E-t tartalmaz. Ezenkívül a D-vitamin magas tartalma miatt is híres, ebben csak a halolajot képes meghaladni. A tojásfehérje zsírok tartalma minimális, ennek köszönhetően általában alacsony kalóriatartalmú terméknek tekinthető.

És most válaszolunk a tojásfehérje leggyakoribb kérdéseire:

  • mennyi fehérje a tojásban főzött - 12, 7 g / 100 g;
  • mennyi fehérje a fürj tojásban - 13,1 g / 100 g;
  • hány kalória a tojásfehérjében - 48 kcal.

Minden rendben van, de mérsékelten. A tojások túlzott fogyasztása, mivel az 1 tojásban lévő fehérje mennyisége igen komolyan tükröződik az egészségünkre nézve. Véleményünk szerint a csirke tojással együtt óriási mennyiségű "rossz koleszterin" kerül a szervezetünkbe. Mindez, de együtt nagy mennyiségű foszfolipid, vitamin és lecitin is belép a szervezetbe. Ennek köszönhetően a koleszterint gyakorlatilag nem halasztják el.

mennyi fehérje egy tojásban

</ P>

A cukorbetegeknek komolyan kell lenniükAz elfogyasztott tojások mennyiségére való aggodalomra okot adó túlzott fogyasztás és súlyos betegségek jelenléte után növeli a stroke kialakulásának kockázatát, szívrohamot.

Ennek elkerülése érdekében egyszerűenszabályozza a bevitt tojás, valamint figyelemmel kíséri azok minőségét és az előállítás módszere. Azon a napon lehet enni nem több, mint 100 gramm, egy tojás mintegy 50 T. Következésképpen két tojást egy nap elegendő lesz. És nem szabad elfelejteni, hogy használni csirke tojás nyers semmiképpen nem éri meg, jobb, ha felforraljuk, vagy megsütjük.