Mazsola szőlő otthon

Raisin szőlőből készült, házi készítésűa körülmények kíméletlenek, édesek és hosszú ideig tárolhatók. Használjon szárított bogyókat a nem cukrozott ételekhez, valamint a sütéshez és a desszertekhez.

Hogyan szárítsák meg a szőlő mazsolát?

Az egyik legegyszerűbb és leggyakoribba szőlő szárításának módja, amelyben a bogyókat a napra helyezik. A nem mosott szőlőfajtákat elkülönítették és eltávolították a rothadt vagy sérült bogyókat. Ezután a bogyókat papírra vagy rácsra helyezzük, a napfénybe helyezzük és teljesen szárazra hagyjuk, három naponta egyszer megfordítjuk a szőlőt.

Ez a módszer mind a fehér szőlőből készült mazsola, mind a sötét bogyók mazsolának előállítására alkalmas.

Átlagosan a napsütés körülbelül egy hónapig tart,de felgyorsíthatja a folyamatot a szárítás előtt a forró szódabikárban levő bogyók csökkentésével. A vékony szőlőt egy nem túl erős szóda oldatban kell tartani (1/2 tsp szóda vízlónként), vastag testűek esetén a koncentráció magasabb (1 evőkanál literenként). A bogyók felszínén lévő szódaoldatban történő leválás eredményeképpen a nedvesség felszabadulását megakadályozó viasz bevonat megsemmisül, és mikrokriegek képződnek.

Hogyan készült a mazsola a szőlőből?

A mazsola száraz szőlőjének legjobb módja az, amikor a bogyók nem közvetlen napsugárzásnak vannak kitéve, így a szín és a tápanyag marad.

Miután rendezett, egészséges, nem sérült bogyókat egy rácsonvagy egy rácsot, a szőlőt hagyjuk szárazon lombkorona alatt vagy jól szellőző, száraz helyiségben. Körülbelül 20-30 nap elteltével a mazsola készen áll. A szárítás során ne felejtse el a bogyókat egyenletesen megszáradni.

A mazsolás előkészítése a szőlőből otthon

A lakásban a felhős időjárás, a szőlőcélszerű a kemencében száradni. Ennek a szárítási eljárásnak köszönhetően nem annyi táplálkozási összetevő marad meg, de a folyamat sokkal kevesebb időt vesz igénybe.

Mielőtt a mazsolát a szőlőből,a sütőlapok pergamentek. A bogyók egyenletes eloszlása ​​a sütő tálcákon, és 90 fokos előmelegített sütőbe helyezve a legjobb módja az ajtó kinyitása a nedvesség elpárolgása érdekében. Miután a szőlő ráncosodott, állítsa be a hőmérsékletet 70 fokban és folytassa a szárítást, amíg készen van. Ezen eljáráson belül a szárítás nem haladhatja meg a 30 órát.