Manapság néhány ember meglepődhet a különféle egzotikus gyümölcsökből, amelyek itt és ott vannak a raktárak polcain.

Nem csak a természet jutalmazta az embera lehetőséget, hogy megcsodálja az ilyen alkotásokat. Így mindenki megkóstolhatja a gyümölcsöt, és mindenféle összehasonlíthatatlan ízzel megpróbálhatja. De nem csak az íz üzleti! Ha legalább egyszer látta ezeket a gyümölcsöket egy helyen, megértené, hogy ez egy igazi színes paradicsom. Még meredekebb, mint a szivárvány színei! Ne higgy nekem! Akkor nézz és emlékezz!

1. Sárkánygyümölcs

pitahayából

A szokatlan gyümölcs a kaktusz gyümölcse, sőtformája és külső héja hasonlít csak egy csípős gyökér termésre. A sárkánygyümölcs Mexikó, valamint Közép- és Dél-Amerika területén növekszik. Sok országban Pitaya néven is ismert, a sárkány gyöngyszeme vagy a szamóca körte. Ez a gyümölcs kellemes édes ízű, amely a szamóca és a körte keverékére emlékeztet. A Pitaya-t önálló ételként vagy csodálatos kiegészítőként használják, mint a vodka vagy mindenféle desszert. De ne felejtsd el, hogy mielőtt megpróbálod a sárkánygyümölcsöt, meg kell szabadulnod a hatalmas mennyiségű fekete magtól a pita pépében.

2. Kivanoe

int

Egzotikus gyümölcsök termesztése a területenAfrika, Kalifornia, Chile, Ausztrália és Új-Zéland. A világnak több neve is van: egy afrikai szarvas uborka, egy uborka, egy szarvas dinnye, egy vízia. A formája hasonlít a dinnye és az uborka hibridjeire. A kiwano íze meglehetősen szokatlan, és úgy néz ki, mint a banán, a citrom és az uborka keveréke. Érdekes keverék, nem? Leggyakrabban díszítőelemként használják, bár a gyümölcs természetesen ehető, és gazdag kínálatában hasznos vitaminok. Nem ajánlott tartani a hűtőszekrényben!

3. Rambutan

rambutan

Rambutan nő Indonéziában. A legtöbb embert az egyedülálló szőrös héjával és a vörös bőrszínével vonzza. Ne félj, mert a gyümölcs nagyon könnyen tisztítható. Az ízlés szerint a Rambutan emlékeztet egy másik egzotikus gyümölcsre - íze, édes ízlés szerint. Ezt a gyümölcsöt szinte egy ágról lehet használni, és ha megtanulsz egy pár receptet a rambutan ételekhez, akkor meglephet még a kifinomult ínyenc is.

4. Jackfruit

kenyérfa

Jackfruit az egész világon ismert, mint egy indiánKenyérfa és Banglades nemzeti büszkesége. A bolygón lévő gyümölcsök közül a gyümölcsöt tekintik a legnagyobbnak. A vágott gyümölcs szaga banán és ananász keverékére emlékeztet. Az íz közel azonos. Jackfruit nyersen fogyasztható. Egyes országokban a pépet, hogy egy finom lekvár. Az éretlen gyümölcsöket zöldségként használják, amely párolt, főzött, sült.

5. Lecs

lichee

Ennek a csodálatos gyümölcsnek az anyaországa elfogadottfontolja meg Kínát. Jelenleg a lychee termesztése egész Délkelet-Ázsia területén található. Formája, a litchi hasonlít a kis anyák egy sűrű vörös bőr, barna csont belül. A gyümölcs ízléséhez fehér szőlő péphez hasonlít. Használhatja nyers formában vagy különböző desszertekhez. Mindenesetre biztosan értékelni fogod e csodálatos gyümölcs ízét.

6. Carambola

karambola

Ez a gyümölcs hazája általában megfontolás tárgyát képeziDélkelet-Ázsiában, ahol a karambol mindenütt nő. A Carambola egy "csillaggyümölcs", a nevét a megfelelő ötágú csillag miatt kapta. Az ízlés történik, mind a savanyú, mind az édes. A carambola savanyú fajtákat leggyakrabban salátákban használják, míg az édes fajta hasonlít a szőlő, a citrom és a mangó keverékére. A Carambola kiváló vitamin- és ásványi anyagforrás, valamint alacsony kalória.

7. Mangosztán

Mangosztán

A mangosztán egzotikus gyümölcsnek számítnövekszik Indonéziában és Malajziában, valamint Délkelet-és Dél-Ázsiában. Ez a gyümölcs hasonlít a nagy, lila golyókra, szűk, sűrű bőrrel. De a mangosztán legérdekesebb dolog a húsdarabolás, amely narancssárhoz hasonlít. Van egy legenda, hogy ez a gyümölcs Viktória királynő kedvence volt, így a színfalak mögött a "király".

8. Kumquat

kumquat

Újabban sokan nem isgyanúja, hogy mi a "kumquat". Ma már szinte minden üzletben megtalálható, és nem is meglepődik. Ez a gyümölcs Dél-Kínában, az USA-ban, Dél-Európában, Japánban, Délkelet-Ázsiában és a Közel-Keleten nő. Kívülről, a kumquat hasonlít az ellipszis alakú kis tűz-narancs gyümölcsökhöz. Gyakorlatilag a rögbi golyói, csak nagyon csökkentett formában. A gyümölcs íze különleges: a lédús édes jegyzetek éles savanyú ízűek. A kumquat mind nyers, mind pedig mindenféle ételeket főzhet.

9. Passion gyümölcs

Passion gyümölcs

A szenvedély gyümölcse szülőhelye Brazília, de ez isAusztráliában, Új-Zélandon, Dél-Amerikában, Dél-Afrikában, Hawaiin és a Fülöp-szigeteken aktívan növekszik. Ennek a gyümölcsnek számos érdekes neve van: a szenvedély gyümölcse, a passiflora ehető, a szenvedélyes virág és a grenadilla. Megjelenésében a szenvedély gyümölcse olyan, mint egy normál lila szilva, vastag bőrrel. Az érett szenvedély gyümölcse édes és lédús. Természetesen a gyümölcsök nyersen fogyaszthatók, de leggyakrabban gyümölcslé vagy adalékként használják.

10. Lemoncsók, vagy citromrém

citrom

Talán sokan nem hallották, hogy van ilyengyümölcs. De biztosan tudják, hogy van egy jól ismert, azonos nevű likőr, amelyet Olaszország híres. E gyümölcs hazája a Dominikai Köztársaság Köztársaság, de köszönhetően Olaszország limoncello tanult szerte a világon. Ne mondja, hogy a gyümölcs íze majdnem ugyanolyan, mint egy érett citromé, de itt van a szag! A citrom-verder aromája olyan fantasztikus, hogy egyetlen citron sem hasonlítható össze vele. Kívülről, a limoncello úgy néz ki, mint a kis citromfű zöld, sűrű zeszt. Az egészet vagy különféle ételeket főzhetnek.