hogyan fedjük le a fiatal szőlőt a télre

A fiatal szőlőskertek a télen - kötelezőa fagyok és a hőmérsékleti túlfeszültségek megőrzésének feltétele, amelyek károsak az éretlen növényekre. Ha megmented a fiatal hajtásokat a fagyból, a jövő nyár végén jó kitermelést adnak.

Hogyan védekezhet a fiatal szőlő a fagytól?

Háromféleképpen lehet elrejteni a szőlőt:

  1. kupacolás. Gyakran használják a fiatalok megőrzésérebokrok a szőlőből. Az eljárás során létrehozását sűrű bokrok körül halom föld magassága 30 cm Hilling -. Elég drága módon, míg elég hatékony.
  2. Félig nyitott módon. Ebben az esetben csak a földet kell megszórniaa talajhoz közelebbi koronát, és fedje le a maradékot egy filmmel, sűrű ruhával vagy szalmával. Ez a módszer alkalmas déli régiókra, mivel a bokor egy része továbbra is gyengén védett.
  3. Teljes menedék. Ez a legjobb módja. Ebben az esetben el kell távolítani a szőlő a rácsos, a szőlő, és a fennmaradó hajtásokat összegyűjtöttük egy zsemle, és hajlítsa a földre, amely őket egy ronggyal, és a film.

Hogyan kell megfelelően lefedni a fiatal szőlőt a télen?

A szőlőt csak akkor kezdjük el, ha a hőmérő hőmérséklete -8 ° C-ra esik. Az első gyenge fagyok megkeményítik a szőlőt, pozitív hatással.

Fontos tudni, hogyan kell előkészíteni egy fiatal szőlőtszőlőt a betakarítás után a télre: a szőlőt jól kell öntözni, minden egyes bokorban 10 liter vizet töltenek. Ugyanakkor a bokrokat szuperfoszfáttal vagy bórsavval táplálja be, és réz-szulfáttal vagy mangánnal kezelje őket a betegségek megelőzése érdekében. Ezután a szőlőt le kell rövidíteni és a földre kell nyomni. Csak miután ezek az intézkedések képesek a szőlő megtartására.

Mi a fiatal szőlő a télre?

Attól függően, hogy úgy döntöttél, hogy elrejtedfiatal szőlő a téli, függ az anyag választásától. Ha él egy fiatal szélességi enyhe éghajlat, akkor csak okuchit bokor földet. De a középső zenekarhoz komolyabb menedékre van szükség.

Mint fedőanyag, film. Ez a földön elszórt hajtások fölé húzódik,a fém ívek felett, 50 cm-enként egy szőlőheveder felett telepítve, egyfajta alagútnak tűnik ki, és a film nem érintheti a szőlőt.

Egy másik anyag népszerű a kertészek körében agrovoloknom. Előnye, hogy a kondenzátum nem halmozódik fel, mint egy film alatt, és időközönként nem kell felmelegíteni a forró ágy szellőztetésére.

Az agrovoloknom azonban óvatosnak kell lennie. Az anyag áthalad a nedvességen, ami azt jelenti, hogy a felolvasztási időszakban a növények és a fagyás romlásához vezethet a súlyos fagy pillanataiban. Ez elkerülhető, ha további védőfóliát vagy más megbízható anyagot használ.