mint a teknősbéka

Kiderül, hogy ha egy teknős nem megfelelő módon táplálódik,ő szeszélyes, nem eszik jól, vagy egyáltalán nem élvez. Közép-ázsiai vagy sztyepp teknős nem kivétel. Annak érdekében, hogy kedvence nyugodtan érezze magát, kompetens módon készítsen baba étrendjét.

Mit táplálják a leszállt közép-ázsiai teknős?

Először is, minden teknős szerelmét szeretinövényi élelmiszer. A hasznos növények közé tartozik a káposzta, tök, görögdinnye, dinnye, saláta, alma és pitypang. Nem adja fel a bogyókat - málna, cseresznye és eper. A fehér kenyérrel átitatott tejet is meg kell kóstolnia.

Mi mást tehetsz a teknősnek? A kalcium szükséges a csontburkolat erődjének megépítéséhez és fenntartásához - egy héjhoz. Ezért a menüben friss túrónak kell lennie. A mannák és a hajdinafélék gabona gazdagítják az élelmiszerek listáját.

Ne gondold, hogy a teknős vegetáriánus. Mindent enni mindent. Ezért nagyon óvatosnak kell lenned a terráriumok díszítése során. Végtére is, majdnem mindent, ami ott lesz, tesztelni fogják. Tehát ne fosztja meg a fehérjeeledelt. Elég egy evőkanál nyers darált húst vagy félig forralt tojás felét. Azonban, mint a házi teknős etetése a húsra káros hatással, pótolja a fehérjék hiányát, és helyettesíti a rosszul ható terméket egy igazi féreggel, amely akvárium halat táplál. De ne tégy túlzásba. Minden állati eredetű élelem emésztési zavarhoz vezethet. És jobb, ha feltöltik a teknősök babot, gazdag növényi fehérjét.

Ne töltse túl sokáig a paradicsom, az uborka és a sárgarépa takarmányát. Nem szeretik őket. Ezt könnyen meg lehet magyarázni, mert a vadonban ezek az állatok bogyókat, sivatagi növényeket vagy halomokat fogyasztanak.

Mi a takarmány egy föld teknős a télen?

Általában télen a teknősök hibernálnak. De otthon ezen a hideg időszakban elég meleg. Ezért a teknős nem alszik, de egyszerűen lassul. Mit takaríthat ebben az időszakban a teknős otthon?

Az étel ugyanúgy maradhat. De ne lepődj meg, ha a kis barátod nem tudja legyőzni a nyári napi árfolyamot. A hozzávetőleges napi adagok újraszámolhatók a téli időszakra, és így fog kinézni:

  • sárgarépa - 30 gramm,
  • burgonya főtt - 20 gramm,
  • káposzta - 30 gramm,
  • fehér kenyér - 20 gramm,
  • halolaj - 0,5 gramm,
  • cukorrépa - 20 gramm.

Ne felejtsük el, hogy nyáron gazdagítják ezt a listát a gyógynövényekkel, például egy pitypang, amelynek leveleit fel lehet venni egy forgalmas és szennyezett útról és városról.

Szükség van a teknős víztartására?

Megmondtuk, mit takarítson meg otthonrólszárazföldi teknősök. Végül is vízre van szükségük, bár ritkán isznak: egy - egy-két hét múlva, mások elég és egy "dátum" vízzel egy hónap alatt. A vízkezelés gyakoriságának függvénye attól függ, hogy az állatok mennyi ideig fogyasztanak.

mint egy teknősbéka

Ha káposzta, akkor egy teknős testeelegendő mennyiségű nedvességet kap, és a "úszni" kevesebb lesz. De ha a napi étrend többsége fehér kenyér - a kádat kicsit gyakrabban kell elrendezni.</ P>

Annak érdekében, hogy ne állítsd össze agyadat, szervezd megteknős fürdő naponta hetente és félszer. Öntsön egy kevés vizet a medencébe, mint egy centimétert. A kutya orrának a vízszint felett kell lennie, hogy bolygónk földje lakója ne fulladjon el. Az állatot vízbe kell ültetni és fél óráig élvezni. Hidd el nekem, ezúttal elegendő lesz ahhoz, hogy a baba részegedjen és ússzon.