kutyafajta Alabai

Alabay vagy ázsiai juhászkutya utalEgy ősi fajta harc és őr kutyák, fajta története több mint 2000 éves. Eredetileg ezeket a kutyákat hoztak védelme birka farkasok, és az emberi betörésvédelmét - az emberek vagy a ragadozók.

Jellemzői Alabai

A közép-ázsiai juhászkutya jellemzik a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 • mérsékelt agresszió;
 • figyelmeztető válasz;
 • erősen fejlett területi ösztön.

Megjelenése Alabai lenyűgöző - ezkellően erős, erős, nagy kutya (a mar 60 cm) szilárd fej és volumetrikus meglehetősen rövid pofája. Színek eltérő lehet - fehér, fekete, szürke, piros, barna. A fül és farok általában levágja az első napokban a kölyök életében.

képzési Alabai

Kutya Alabai elég makacs, független,nyugodt, szabadságszerető. Azonban a megfelelő képzés, ő lesz jelenteni, hogy a vezető a csomagolás, és lesz egy kiváló társ a család és a gyermekek. Ez miért van szükség, hogy fordítson kellő figyelmet a képzés, amely Alabai általában kezdeni 6 hónapos korban, és 9 hónapos kölyök kellene már úgy érzi, akkor a vezető, hogy képes legyen szájkosárral és tudatában kell lennie a következő parancsokat:

 • tilalom „lehetetlen”;
 • mozgalom „következő”;
 • „Hely”;
 • "Me";
 • "Stand".

A kutya nyugodtan, hogy mitVeszel neki tálban váltás az élelmiszer, stb Céltudatosan és következetesen megvalósítja a címet vezetője a csomagolás, a vezető a parancsokat, intonáció, akció. Ön köteles megállapítani a helyes kutya viselkedését, de ez egy kiskutya.

Care Alabai

A legjobb az összes közép-ázsiai juhászkutya érzimagukat az utcán, de azt is szokni él egy házban. Nem ajánlott tartalmaznak Alabai fajtájú kutya a lakásban, hogy nem lesz elég szabad hely, és ez hátrányosan befolyásolhatja annak jellegét.

Gyakran előfordul, hogy sok tulajdonos építeni egy speciális burkolatA Alabai. Kutya jó érzés a külső, miközben egy fülke alvás és menedéket a hőség. Ne felejtsük el, a barangolási: még míg él a madárház, ALABAY kell, hogy felmelegedjen, úgy érzi, a fizikai megterhelést.

Kutyák a fajta nem igényel sok gondoskodást, akkorA gyapjú ellenáll a szennyeződésnek és jól néz ki még hosszú séták az erdőben. Erős vedlik a tavasz, ha szükséges, akkor fésű a kutya az utcán, a szőr eltávolítása. Mosd meg a kutya fülét, különösen, ha vannak jelei a fertőzés, ne felejtsük el, a nyírás le a karom, ha szükséges.

A pubertás Alabai eléri a 6-8 hónap,de az első párzás kell végezni legkorábban 18 hónap, illetve a harmadik futamban, míg a férfi nem kevesebb, mint 24 hónap. A 9-14 napos ivarzási kezdődik párzás Alabais. Megkülönböztetni kézi és freestyle kötelező. Freestyle-kötő lehetséges, ha az állatok nem mutatják egymásnak nyílt agresszió és már van tapasztalata az ilyen ügyekben. Ha kézzel kötött a tulajdonos segít a kutya, nyugtató neki, kezében egy kézzel hasán. Azokban az esetekben, az agresszió szájkosárral.

Alabai - egészséges fajta, a betegség ritkán leküzdéseazt. De ott van a veszélye csípő és könyök, ezért fordítson figyelmet a táplálékkal, akkor legyen tele kalcium, különösen a kölykök.

Mi a takarmány Alabai?

Kezdetben határozza meg, hogy etetés vagy teljesen természetes élelmiszer, vagy csak száraz élelmiszer. Ne keverje a két módszer élelmiszer!

Alabai etetés a természetes étrend tartalmaznia kell:

 • sovány hús (marha, borjú);
 • részben belsőségek;
 • kása rizs, zab, hajdina;
 • hátrányok Alabai

 • zöldség.

Etesd meg a kutyát kell naponta kétszer, részei a kutya arányos súlya, ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű tiszta ivóvíz!

Alabai hiányosságok származó méltóságát -Az erő és a védő ösztön. Soha ne felejtsük el, hogy mit keres a kutya, hogy útját állja a farkas, és a hiánya is - egy másik kutyát. kezelésére nagyon óvatosan Alabai oktatás, akkor világosan meg kell elemezni a helyzetet, és állítsa be a kutya viselkedését, hogy - dicséret, nem tilthatják és így a szabadság. Meg kell foglalkozni a kutya képzés, és mindig úgy érzi, hogy összhang a kutya. Csak ebben az esetben ez lesz a leghűségesebb barát és egy bátor védelmezője a család!